Urheilufysioterapia

<< Takaisin...

Tarjoamme kuntoilijoille sekä kilpaurheilijoille avuksi pitkän linjan käytännön tiedon ja taidon. Talomme fysioterapeuteilla on henkilökohtaista kokemusta kilpaurheilusta mm. jalka- ja lentopallosta, hiihdosta, yleisurheilusta sekä triathlonista. Suurin osa fysio-terapeuteistamme on aktiivisesti mukana lasten ja nuorten valmennustoiminnassa. Seuraamme jatkuvasti valmennustoiminnan suuntauksia ja kehitystä osallistumalla alan koulutustapahtumiin ja seminaareihin. Teemme mielellämme yhteistyötä lähialueen urheiluseurojen kanssa.

Urheilufysioterapiassa keskitymme urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn, vammoista kuntoutumiseen sekä urheilusuorituksen tehostamiseen. Tärkeätä on ymmärtää kunkin kuntoilu- ja urheilulajin biomekaniikkaa eli vaikutusmekanismit lihaksille, nivelille sekä hermostolle. Jotta aktiivinen harjoittelu ei keskeytyisi vammautumisen johdosta, laadimme aktiiviliikkujille ja urheilijoille paranemisvaiheen ajaksi kivuttomia sekä lajinomaisia oheisharjoitteita, jolloin paluu lajin pariin tapahtuu nopeammin. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii läheistä yhteistyötä myös lääkärin ja valmentajan kanssa.

Uutena tuotteena tarjoamme kinesioteippausta, jota käytetään vähentämään kipua ja lisäämään liikkuvuutta sekä lihasvoimaa. Menetelmää voidaan käyttää tukemaan elimistön omaa parantamisprosessia mm. verenkierto- ja lymfajärjestelmän sekä neurofysiologisten tekijöiden kautta. Menetelmä on lähtöisin Japanista ja eroaa perinteisestä mekaanisesta urheiluteippauksesta elastisen teipin ansiosta.